hantverkarestockholm.com

Snickare & Målare

Om någon nämner ordet hantverkare är kanske de två första yrkena man tänker på just målare och snickare. Det är nog inte så konstigt eftersom det är två yrkeskategorier som är så gamla att de en gång i tiden utgjorde stommen i den grupp som kallas hantverkare. De var helt enkelt allt man behövde för att bygga eller renovera ett hus. Idag tillkommer förstås även elektriker, rörmokare och takläggare tillsammans med många andra hantverkaryrken. I Stockholm är traditionen gammal för dessa yrken. Det finns väldigt många firmor, av alla storlekar, som tillhandahåller tjänster inom snickeri och måleri. I och med den höga konkurrensen i Stockholm hålls kvalitén på hantverket högt, medan priserna är pressade.

Snickare

Snickare är något av byggbranschens allt-i-allo. Det är dock ingen skam i det, tvärtom handlar det om kunskap och sinne för detaljer och gediget arbete som ger snickarna sitt goda rykte och breda kunskaper. Snickare anlitas vanligtvis alltid vid nybyggen och inte sällan vid större renoveringar. Exempel på vanliga snickarjobb är golvläggning och individuell platsbyggning av trästrukturer som bokhyllor, köksluckor, trappa eller altan. Många snickare kunniga inom flera av dessa områden medan andra har valt att specialisera sig.

Målare

Att måla en vägg kan verka enkelt, men skillnaden i kvalité från när en lekman målar en vägg och när en målare gör det är större än man kan tro. Målare har inte bara allt material man kan tänkas behöva för att måla om eller nymåla ett hem. De innehar också en mängd kunskaper om färgernas komposition, ytorna som ska bestrykas med färg, penslarnas olika egenskaper samt vilken teknik som lämpar sig bäst för olika målerier. Även målare finns det gott om i Stockholm. Ett flertal av dessa målarfirmor erbjuder även andra tjänster i angränsande hantverk. Till exempel fasadtvätt, taktvätt och takskottning.